Rentals

Top 8 aktivnosti za djecu u Istri

2 veljače, 2021.

Povedite svoju djecu u obećanu zemlju zabave – Istru! Vaša će djeca uživati, a vi ćete se sjetiti kako ponovno biti dijete! Očekuju vas razne zanimljive stvari i mjesta za razgledavanje:

Vodena zabava u Aquaparku

Priuštite svojoj djeci najbolji dan ikad u Aquaparku Istralandia i Aquacolors Poreč! Adrenalin zabava ne poznaje dobnu granicu i dostupna je svima. Uz arenu s vodenim prskalicama, brojne bazene za obitelj i djecu, bazen s valovima, različite oblike tobogana, zatvorene tobogane nalik na cijevi, strmi tobogan i atrakcije, očekuje vas dan vodene zabave koju vaša obitelj nikada neće zaboraviti. Samo imajte na umu da određene atrakcije trebaju minimalnu visinu od 1 m, 1,20 m i 1,40 m kako biste se mogli isplanirati unaprijed.

Zip-Line avantura u Pazinu

Doživite nezaboravno iskustvo uz četiri zip-line linije Pazinske špilje. Započnite avanturu iz klisure ispod hotela Lovac dvjema linijama dugih 80 metara. Projurite brzinom od 40 km/h trećom linijom dugom 200 m! Sletit ćete u dvorište Kuće književnika u blizini dvorca.
Osjetite nalet adrenalina jureći posljednjom linijom od 280 m brzinom 50 km/h! Također je i najomiljenija, jer vam omogućuje uživanje u pogledu na špilju i poznati dvorac koji se nalazi iznad nje. Završite avanturu na vidikovcu iznad špilje Babina kuća. Nazvan po poznatom francuskom književniku Julesu Verneu, koji je pisao o Pazinskoj špilji i Kaštelu u romanu Mathiasa Sandorfa (1885.).

Pretpovijest u Dinoparku

Za sve ljubitelje jurskog svijeta tu je tematski park Dino Park Funtana prepun zabavnih atrakcija što ga čini izvrsnom destinacijom za obiteljsko putovanje. Krenite na putovanje u daleku prošlost kada su dinosauri vladali svijetom i upoznajte više od 80 različitih vrsta dinosaura u svojoj prirodnoj veličini. Uživajte i u brojnim drugim atrakcijama – od cirkuske predstave do mini zabavišta i igrališta. Postanite arheolog na jedan dan i pridružite se radionici iskopavanja kostiju dinosaura i proučavanju pretpovijesnih morskih bića

Zanimljivi svijet riba

Pogledajte podvodni svijet koji oduzima dah! Akvarij u Puli pruža vašoj djeci priliku da izbliza vide razna morska bića, te se mogu diviti gmazovima u Akvariju i terariju.

Otkrijte tajnu dvorca

Čarobne stvari događale su se u dvorcu Morosini-Grimani u Svetvinčentu još od mletačkih vremena. Za razliku od klasičnih soba za bijeg, Escape Castle Svetvinčenat obuhvaća cijelo područje dvorca Morosini-Grimani, info točku, sve tri kule, tamnicu, oružnicu i prijestolje. Igrači moraju proći svih sedam viteških iskušenja: odanost, hrabrost, vjera, pravda, oprez, znanje i ustrajnost kako bi otkrili tajnu dvorca.

To je inovativan i jedinstven koncept zasnovan na starim istarskim legendama i povijesnim tekstovima. Igra je primjerena svim generacijama i traje između 30-60 minuta. Momčad može varirati između dva i pet igrača. Upoznajte Svetvinčenat i njegov dvorac na zabavan način – garantiramo da ćete se izvrsno zabaviti!

www.grimanicastle.com

Farma Drijade

Uzmite si vremena za sat čistog čarolije! Prošećite farmom Drijade i upoznajte šareni svijet životinja. Svi su dobrodošli – od najmanjih do najvećih. Stotinjak kokica raznih vrsta (daju nam bijela, žuta, smeđa, zelena i plava jaja), dvije pure, tri vijetnamske svinjice, magarica, dva konja, pet pasa, devet mačaka, stotinjak odraslih koza, tridesetak mladih jarica, dvadesetak ovaca i četvero ljudi čekaju vašu posjetu. Za samo predloženih simboličnih 5 eura donacije po osobi, pridružite nam se na ovoj nezaboravnoj avanturi!

Ako ste spremni za malo više adrenalina, priključite se našem izlasku na ispašu! Odvažite se na 3-4 sata pustolovine uz naša šarmantna stvorenja. Opremite se vodom, snackom i udobnom odjećom, jer vas čeka pravo malo čudo prirode. Nakon povratka na farmu, čeka vas slasna marendica od proizvoda farme.

Nakon što završite s posjetom ili izletom, imate priliku kupiti svježe mliječne proizvode od kozjeg mlijeka, kao što su sir, skuta, jogurt i sirutka, te svježa jaja. Uživajte u autentičnim okusima i podržite lokalnu poljoprivredu!

Farma Drijade

Zvjezdano iskustvo u Višnjanu

Posegnite za zvijezdama u zvjezdarnici kod Višnjana! Okružena šumom, moderna zgrada zvjezdarnice Tičan smještena je u blizini Višnjana uz staru crkvu sv. Panteleona i repliku antičke monolitne zvjezdarnice. Šarmantni gradić sam je po sebi izvrstan razlog za putovanje. Posjet se sastoji od predavanja o radu zvjezdarnice, obilaska zvjezdarnice i promatranja nebeskih objekata amaterskim teleskopom izvan zvjezdarnice.

Povratak u srednji vijek u dvorcu Sanc. Michael

Sanc. Dvorac Michael smješten je na prekrasnom imanju površine 26.000 m2, samo 3 km sjeverno od Svetvinčenta. Dvorac je velik 400m2 i napravljen je od drvenih debla. Osim što je samo impresivno zdanje, dvorac nudi dječji vrtuljak, uređaje za mučenje, vještičju tamnicu, suvenirnicu i druge tipično srednjovjekovne atrakcije. Posjetitelji mogu okušati sreću u streljaštvu uz srednjovjekovni luk i strijelu.

Prilika za uživanje u prirodnom okruženju i okolišu, druženje sa životinjama nezaboravno je iskustvo: naučite jahati konje, vidjeti i hraniti domaće životinje poput magarca, koza, ovaca, pilića, zečeva, golubova i mnogih drugih. Da bi imali potpuno srednjovjekovno iskustvo, posjetitelji se mogu prepustiti brojnim jelima s roštilja i pićima iz domaće glinene keramike.


Ako vam ostane vremena, istražite druge atrakcije uz more ili u zelenilu zaleđa i otkrijte još zanimljivosti koje Istra može ponuditi. Ukoliko niste sigurni gdje odsjesti, posjetite našu stranicu www.mayren.hr i odaberite odmor iz snova u jednoj od kuća sa bazenom u našoj ponudi.