Rentals

Gdje ići po lošem vremenu u Istri

16 lipnja, 2024.

Istra je prekrasna regija poznata po svojoj obali, plažama i sunčanim danima. Ali što ako pada kiša? Ne brinite! Istra nudi brojne zanimljive atrakcije koje su idealne za posjetiti i po lošem vremenu. Evo nekoliko prijedloga:

Jama Baredine, Poreč

Jama Baredine u blizini Poreča nudi fascinantan uvid u podzemlje Istre. Tijekom 40-minutnog vođenog obilaska možete vidjeti prekrasne stalaktite i stalagmite, podzemna jezera i jedinstvene oblike koje je priroda stvarala tijekom tisućljeća. Špilja je pogodna za posjetitelje svih dobnih skupina, a posebna je atrakcija endemska vrsta čovječe ribice (Proteus anguinus).

Rudnik Raša

Raša je poznata po svojoj rudarskoj prošlosti. Rudnik u Raši nudi jedinstvenu priliku da istražite podzemne tunele i saznate više o životu rudara. Muzej rudarstva nudi interaktivne izložbe, originalnu rudarsku opremu i multimedijske prezentacije koje će vas vratiti u prošlost i doživjeti težak život rudara.

Narodni muzej Labin

Narodni muzej Labin smješten je u baroknoj palači Battiala Lazzarini u starom gradu Labinu. Muzej nudi bogatu zbirku povijesnih, etnografskih i arheoloških artefakata koji prikazuju bogatu povijest Labina i okolice. Posebno je zanimljiva rekonstrukcija rudničkog tunela koja daje uvid u rudarsku prošlost ovog kraja.

Muzej maslinovog ulja, Pula

Maslinovo ulje neizostavni je dio istarske kulture i gastronomije. U Muzeju istarskog maslinovog ulja saznat ćete sve o proizvodnji ovog tekućeg zlata, od antičkih vremena do modernih tehnika. Muzej nudi degustacije različitih vrsta maslinovog ulja – savršena prilika da naučite prepoznati kvalitetno ulje i uživate u njegovom okusu.


Loše vrijeme ne znači da morate ostati zatvoreni u kući za odmor ili hotelu. Istra nudi brojne zanimljive i poučne sadržaje koji će vas zabaviti i za kišnih dana. Istra ima za svakoga ponešto za ponuditi, od podzemnih špilja i rudnika do muzeja i akvarija. Istražite i uživajte u bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini Istre bez obzira na vremenske prilike!