Rentals

Top 8 aktivnosti za djecu u Istri

2 veljače, 2021.

Povedite svoju djecu u obećanu zemlju zabave – Istru! Vaša će djeca uživati, a vi ćete se sjetiti kako ponovno biti dijete! Očekuju vas razne zanimljive stvari i mjesta za razgledavanje:

VODENA ZABAVA U AQUAPARKU

Priuštite svojoj djeci najbolji dan ikad u Aquaparku Istralandia i Aquacolors Poreč! Adrenalin zabava ne poznaje dobnu granicu i dostupna je svima. Uz arenu s vodenim prskalicama, brojne bazene za obitelj i djecu, bazen s valovima, različite oblike tobogana, zatvorene tobogane nalik na cijevi, strmi tobogan i atrakcije, očekuje vas dan vodene zabave koju vaša obitelj nikada neće zaboraviti. Samo imajte na umu da određene atrakcije trebaju minimalnu visinu od 1 m, 1,20 m i 1,40 m kako biste se mogli isplanirati unaprijed.

www.aquacolors.eu
www.istralandia.hr

ZIP-LINE AVANTURA U PAZINU

Zip-line Pazinska špilja sastoji se od četiri linije. Posjetitelji svoju avanturu započinju iz klisure ispod hotela Lovac. Prva dva reda duga su 80 metara. Treći je dug 220 metara i postiže brzinu od 40 km/h, vodeći u dvorište Kuće književnika (u blizini dvorca).

Četvrta je linija najduža – 280 metara, a ujedno i najbrža što je maksimalna brzina od nevjerojatnih 50 km/h. Također je i najomiljenija, jer vam omogućuje uživanje u pogledu na špilju i poznati dvorac koji se nalazi iznad nje. Ova linija završava iznad špilje Babina kuća, na vidikovcu, koji je ime dobio po poznatom francuskom književniku Julesu Verneu, koji je u romanu Mathiasa Sandorfa (1885.) pisao o Pazinskoj špilji i Kaštelu.

zipline.pazin@gmail.com

PRETPOVIJEST U DINOPARKU

Za sve ljubitelje jurskog svijeta tu je tematski park Dino Park Funtana prepun zabavnih atrakcija što ga čini izvrsnom destinacijom za obiteljsko putovanje. Krenite na putovanje u daleku prošlost kada su dinosauri vladali svijetom i upoznajte više od 80 različitih vrsta dinosaura u svojoj prirodnoj veličini. Uživajte i u brojnim drugim atrakcijama – od cirkuske predstave do mini zabavišta i igrališta. Postanite arheolog na jedan dan i pridružite se radionici iskopavanja kostiju dinosaura i proučavanju pretpovijesnih morskih bića

dinopark-istrien
ZANIMLJIVI SVIJET RIBA

Pogledajte podvodni svijet koji oduzima dah! Akvariji u Rovinju, Umagu i Puli pružaju vašoj djeci priliku da izbliza vide razna morska bića, dok se u Poreču mogu diviti gmazovima u Akvariju i terariju.

http://aquarium.hr/
info@aquarium-travel.com

OTKRIJTE TAJNU DVORCA

Čarobne stvari događale su se u dvorcu Morosini-Grimani u Svetvinčentu još od mletačkih vremena. Za razliku od klasičnih soba za bijeg, Escape Castle Svetvinčenat obuhvaća cijelo područje dvorca Morosini-Grimani, info točku, sve tri kule, tamnicu, oružnicu i prijestolje. Igrači moraju proći svih sedam viteških iskušenja: odanost, hrabrost, vjera, pravda, oprez, znanje i ustrajnost kako bi otkrili tajnu dvorca.

To je inovativan i jedinstven koncept zasnovan na starim istarskim legendama i povijesnim tekstovima. Igra je primjerena svim generacijama i traje između 30-60 minuta. Momčad može varirati između dva i pet igrača. Upoznajte Svetvinčenat i njegov dvorac na zabavan način – garantiramo da ćete se izvrsno zabaviti!

https://en.grimanicastle.com/
PODVODNA AVANTURA U VERUDELI

Odmah ispod hotela Brioni u Verudeli, sada možete krenuti u potpuno drugačiju šetnju – šetnju pod morem. S inovativnom kacigom koja vas zadržava ispod površine i omogućuje vam disanje pod vodom, možete slobodno šetati, diviti se i hraniti ribu, sjesti i predahnuti, istraživati ​​olupine …

poceko@gmail.com
https://www.pulainfo.hr/hr/fun/podvodni-park-verudela

ZVJEZDANO ISKUSTVO U VIŠNJANU

Posegnite za zvijezdama u zvjezdarnici kod Višnjana! Okružena šumom, moderna zgrada zvjezdarnice Tičan smještena je u blizini Višnjana uz staru crkvu sv. Panteleona i repliku antičke monolitne zvjezdarnice. Šarmantni gradić sam je po sebi izvrstan razlog za putovanje. Posjet se sastoji od predavanja o radu zvjezdarnice, obilaska zvjezdarnice i promatranja nebeskih objekata amaterskim teleskopom izvan zvjezdarnice.

POVRATAK U SREDNJI VIJEK U DVORCU SANC. MICHAEL

Sanc. Dvorac Michael smješten je na prekrasnom imanju površine 26.000 m2, samo 3 km sjeverno od Svetvinčenta. Dvorac je velik 400m2 i napravljen je od drvenih debla. Osim što je samo impresivno zdanje, dvorac nudi dječji vrtuljak, uređaje za mučenje, vještičju tamnicu, suvenirnicu i druge tipično srednjovjekovne atrakcije. Posjetitelji mogu okušati sreću u streljaštvu uz srednjovjekovni luk i strijelu.

Prilika za uživanje u prirodnom okruženju i okolišu, druženje sa životinjama nezaboravno je iskustvo: naučite jahati konje, vidjeti i hraniti domaće životinje poput magarca, koza, ovaca, pilića, zečeva, golubova i mnogih drugih. Da bi imali potpuno srednjovjekovno iskustvo, posjetitelji se mogu prepustiti brojnim jelima s roštilja i pićima iz domaće glinene keramike.

sanc.michael.park@gmail.com

Ako vam ostane vremena, istražite druge atrakcije uz more ili u zelenilu zaleđa i otkrijte još zanimljivosti koje Istra može ponuditi. Ukoliko niste sigurni gdje odsjesti, posjetite našu stranicu www.rentals.mayren.hr i odaberite odmor iz snova u jednoj od kuća sa bazenom u našoj ponudi.