Management

10 načina kako povećati prihod od najma vaše kuće za odmor

5 veljače, 2021.

Preuređenje interijera i eksterijera povećavaju vrijednost i prihod od iznajmljivanja Vaše nekretnine za odmor. Bez obzira na budžet koji imate, odaberite nadogradnje koje će Vam pružiti najveći povrat investicije. Dijelimo 10 pametnih trikova za preuređenje Vaše nekretnine bez kršenja pravila najma.

Bojanje zidova

Novi sloj boje modernizira Vašu imovinu i čini je dobro održavanom, čistom i luksuznom.

Kao vlasnik smještaja za odmor trebali biste odabrati neutralne nijanse boja. Neutralna paleta boja privlači razne goste. Predlažemo da glavni zid obojite luksuznim efektima, a ako želite dodati boje u prostor, upotrijebite promjenjive dodatke poput jastuka, tepiha, vaza i umjetničkih djela.

Ako sami bojate, uštedjet ćete novac, ali nećete uštedjeti dragocjeno vrijeme i živce, pogotovo ako nemate iskustva. Cijena profesionalnog slikara iznosi između 3 € – 6 € po četvornom metru, bez pripreme i popravka zidova. Bojanje jednog zida s luksuznim efektima košta između 200 i 300 eura po zidu, ovisi o veličini zida i efektu.

Preporučujemo upotrebu efekata. Vaša će kuća na fotografijama izgledati skuplje i luksuznije i može povećati cijenu najma ili ćete se istaknuti među mnogim sličnim kućama za odmor koje se nude na tržištu.

Obnovite kupaonicu i kuhinju

Zastarjela kupaonica ili kuhinja mogu smanjiti vrijednost nekretnine za odmor. Korist od preuređenja kupaonice ili kuhinje je vrijedna ulaganja, ako imate prekrasnu imovinu, možete naplatiti više po noćenju.

No, možda nećete imati novca za ovu vrstu obnove. Evo nekoliko jednostavnih preuređenja koja povećavaju vrijednost Vaše imovine:

Kuhinja:

  • Zamijenite rasvjetna tijela: Osvjetljenje utječe na raspoloženje. Rasvjetna tijela dodaju karakter Vašoj nekretnini. Stavite LED rasvjetu ispod gornjih ormarića, promijenite stropna svjetla.
  • Nove pločice ili zidne obloge: jednostavan način dodavanja boje. Nove obloge i pločice mogu osvježiti prostor.
  • Promijenite ili prebojajte prednje fronte ormara, jeftinije je, i kuhinja će izgledati kao nova!
  • Dodajte kuhinjske uređaje: Iznajmljivači biraju apartmane ili kuće naspram hotela jer imaju kuhinje. Iskoristite ovo u svoju korist. Privucite gurmane kupnjom dodatnih kulinarskih alata, poput aparata za kavu, miksera ili ledomata.

Kupaonice:

  • Promijenite glavu tuša, umivaonik ili stalke za ručnike kako biste dobili sjajan izgled.
Angažirajte profesionalnu službu za čišćenje

Nakon što uredite smještaj za odmor, važno je temeljito ga očistiti. Prljav prostor poništava promjene koje ste napravili. Potencijalni gosti prvo će se usredotočiti na čistoću Vašeg smještaja.

Stoga biste trebali unajmiti profesionalnu uslugu čišćenje za generalno čišćenje. Profesionalna usluga čišćenja osigurava da je svaki dio Vašeg smještaja spreman za goste.

Stilizirajte svoj prostor

To što iznajmljujete ne znači da se morate zadovoljiti tuđim stilom dizajna. Evo naših najboljih trikova za iznajmljivanje nekretnina:

  • Što više biljaka, to bolje – odaberite biljke koje je teško ubiti. Umjetno cvijeće i biljke ne miriše kao pravo, ali će uzdignuti Vaš dom.
  • Kupite lijepu posteljinu – nema ničeg boljeg nego uskočiti u krevet među satenske plahte. Krevet čini jednu od najvećih površina spavaće sobe, tako da će novi poplun i jastuci imati dramatičan utjecaj. U svrhu fotografiranja ukrasite krevet s najmanje 4 jastuka i 2 ukrasna jastučića za luksuzan izgled.
  • Zavjese – ako interijeru želite dodati luksuz, to možete lako postići odabirom 2 kompleta zavjesa na jednoj vodilici – jedne prozirne i blackout zavjese. Instalirajte ih blizu stropa kako biste postigli pravi luksuzni izgled.
  • Izložite svoja umjetnička djela – ona ne mora biti skupa, trebala bi biti lijepa i odgovarati bojama i stilu sobe.
  • Uložite u savršen namještaj – ako ne možete promijeniti sobu, kupite kvalitetan namještaj koji će uzdignuti vaš prostor.
Renovation-Mayren
Villa Emma Maria – prije i poslije
Dodatne vrijednosti

Najlakši dodatak Vašoj nekretnini za iznajmljivanje bilo bi dodavanje svakodnevnih predmeta. Na primjer, osigurajte kolekciju DVD-a, knjiga ili društvenih igara. Ili imajte stereo/game sustav u Vašem smještaju za odmor. To su pojednostavljeni predmeti koje iznajmljivači koriste tijekom cijelog odmora za vrijeme lošeg vremena.

Kako biste se istakli među konkurencijom, pronađite mjesta za stolni nogomet, pikado ili bilijar.

Postavite košaru s dobrodošlicom ili ulaznicama za lokalne događaje. To će iznenaditi goste. Vaša velikodušnost bit će dodana vrijednost vašem posjedu.

Uređenje okoliša

Odaberite zelenilo koje ne zahtijeva puno pažnje. Kupite lokalne biljke tolerantne na sušu. U Istri su to lavanda, smokva i maslina. One ne zahtijevaju velike količine održavanja.

Cikas palma je dobar izbor jer dodaje luksuz vašem domu za iznajmljivanje, ona je izdržljiva, samo je zimi treba pokriti. Ako vam budžet dopušta, posadite par mediteranskih čempresa kako biste dobili toskanski izgled.

Grmlje, drveće i kamenje različitih veličina također dodaju dimenziju vašem posjedu, bez potrebe za stalnom brigom.

Imajte na umu da okućnica mora nadopunjavati kuću za odmor. Zaraslo zelenilo, posebno ako zasjenjuje kuću, umanjuje vašu glavnu prodajnu značajku.

Stvorite oazu za život na otvorenom s prekrasnom pergolom

Vaši gosti dolaze na odmor kako bi većinu svog vremena proveli na otvorenom. Pergole su dizajnirane da povećaju užitak i udobnost vašeg životnog prostora na otvorenom, a gostima nude odmor od sunca. Ulaganje u dobro izgrađenu pergolu povećava vrijednost vašeg najma i vrijednost vaše imovine. Gosti su spremni platiti više za kuće koje imaju atraktivne, dobro dizajnirane prostore za uživanje na otvorenom. Napokon, volite sjenu, stil i profinjenost pergole – a voljet će i potencijalni gost.

Za više informacija o dizajnu pergole, troškovima ili savjetima posjetite: https://kontra-aluminium.com/proizvodi/rjesenja-za-terase-i-zimske-vrtove/

Pergola Kontra Saxun
Pergola Saxun – Kontra aluminijska stolarija
Šetnice i prilazi

Za privlačan izgled i sigurnost, popravite sve pukotine na šetnicama, nogostupima ili prilazima. Ako zakrpate ili popravite svoj prilaz, imat ćete glatku površinu koja traje dulje vrijeme. Očistite ga visokotlačnim peračem ili angažirajte stručnjaka da obavi posao. To će vam uštedjeti i novac dugoročno, a dodati će i vizualnu privlačnost vašeg posjeda.

Vanjska rasvjeta

Osvjetljenje pločnika dodaje šarm i stil eksterijeru Vašeg smještaja za odmor. Iznad stola za blagovanje na otvorenom postavite romantična svjetla. To pruža dodanu vrijednost gostima koji se vole zabavljati navečer. Postavite solarne lampe uz stazu koja vodi do kuće – osim estetike, pridonosi sigurnosti gostiju.

Igralište

Roditelji se žele opustiti na odmoru, a najbolji način za to je okupirati svoju djecu. Dakle, sagradite kućicu na drvetu, stavite ljuljačke, tobogan ili trampolin. Djeca će biti oduševljena!

Kao što vidite, postoje razni načini za dodavanje vrijednosti vašem posjedu za odmor. To se kreće od dodataka poput društvenih igara do obnove kuhinje. Nadogradnje vašeg posjeda ovise o vašem proračunu, ciljanoj publici i vrsti nekretnine.

Ako niste sigurni koji je najbolji način za uređenje nekretnine za iznajmljivanje kako biste povećali dobit, posjetite našu web stranicu www.management.mayren.hr kako biste vidjeli projekte koje smo odradili ili nas kontaktirajte e-poštom na miren@mayren.hr, rado ćemo Vam pomoći našim savjetima.