Rentals

Vodič kroz najslikovitija sela i gradove Istre

2 veljače, 2023.

Istra, smještena u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, poznata je po zadivljujućem obalnom krajoliku, valovitim brežuljcima i šarmantnim gradovima i selima. Dok popularna turistička odredišta u Istri poput Pule, Rovinja i Poreča svakako vrijedi posjetiti, postoje i mnogi skriveni dragulji koji čekaju da budu otkriveni. U ovom ćemo vodiču pogledati neka od najslikovitijih sela i gradića u Istri koja turisti često zanemaruju.

Motovun

Smješten na vrhu brežuljka u srcu Istre, Motovun je srednjovjekovni grad u Istri koji se može pohvaliti zapanjujućim pogledom na okolni krajolik. Ovaj šarmantni gradić okružen je zidinama i poznat je po svojim uskim, krivudavim ulicama i dobro očuvanoj arhitekturi. Posjetitelji također mogu uživati u šetnji šarmantnim glavnim gradskim trgom, posjetiti mjesnu crkvu ili kušati nešto od ukusne lokalne kuhinje.

The idyllic hill town of Motovun aerial view, Istria region of Croatia

Grožnjan

Još jedan grad na brežuljku, Grožnjan je poznat po svojoj živahnoj umjetničkoj sceni. Ovaj gradić dom je brojnih umjetnika, galerija i kulturnih događanja, što ga čini destinacijom koju ljubitelji umjetnosti moraju posjetiti. Posjetitelji također mogu uživati u prekrasnim pogledima na okolnu prirodu, kao iu šetnji šarmantnim ulicama i trgovima grada.

Hum

Prozvan “najmanji grad na svijetu”, Hum je šarmantno i jedinstveno odredište koje vrijedi posjetiti. Ovaj maleni gradić smješten je u srcu Istre i poznat je po dobro očuvanoj srednjovjekovnoj arhitekturi i uskim, krivudavim ulicama. Posjetitelji također mogu istražiti lokalnu crkvu, kušati ukusna jela lokalne kuhinje ili jednostavno uživati u prekrasnim pogledima na okolni krajolik.

Hum in Istria, Croatia, the smallest town in the world

Buje

Ovaj šarmantni gradić nalazi se blizu granice između Istre i Kvarnera, a poznat je po dobro očuvanoj srednjovjekovnoj arhitekturi i uskim, krivudavim ulicama. Posjetitelji mogu istražiti lokalnu crkvu, kušati ukusnu lokalnu kuhinju ili jednostavno uživati u prekrasnim pogledima na okolni krajolik.

Town of Buje cobbled old street, Istria, Croatia

Istra je riznica skrivenih dragulja koji čekaju da ih turisti otkriju. Od gradića na brdima do šarmantnih sela, u ovoj prekrasnoj regiji ima za svakoga ponešto. Stoga, sljedeći put kada posjetite Istru, svakako istražite izvan popularnih turističkih odredišta i otkrijte skrivene dragulje koje ova regija nudi. Ukoliko želite preporuku gdje se smjestiti, slobodno nam se obratite: miren@mayren.hr ili posjetite našu web stranicu: www.mayren.hr